Direktlänk till inlägg 2 januari 2013

v 3: måndag frukost till söndag middag

Av Karin - 2 januari 2013 19:31

Måndagen den 14 januari


Frukost:

Quinoagröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och äppelmos (1 msk per person) och ett glas apelsinjuice,



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

814, 1 kcal

625 - 875 kcal


Protein

32 g

19 - 38 g


Fett

31,6 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

1,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

92 g

Min 84 g


Fibrer

26 g

Min 9 g


C-vitamin

101 mg

Min 22 mg


Folat

294 mcg

Min 120 mcg


Järn

7,1 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,6 mg

Min 2,7 mg



Lunch:  Rester  av Spenatlasagne serverad med resterna av förra veckans grönsaker  som tillbehör


Näringsämne

Mängd

Rek. mängd

Energi

665 kcal

625 - 875 kcal

Protein

15 g

19 - 38 g

Fett

8,9 g

21 - 29 g

Mättade fettsyror

1,4 g

Max 9 g

Kolhydrater

110 g

Min 84 g

Fibrer

15 g

Min 9 g

C-vitamin

148 mg

Min 22 mg

Folat

353 mcg

Min 120 mcg

Järn

4,6 mg

Min 3,8 mg

Zink

3 mg

Min 2,7 mg


Middag:  Vego Stroganoff  Receptet hittar ni på vegania.net

Där är receptet för angivet för 4 portioner men jag tycker det lagom som middag för 1 person



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

695 kcal

625 - 875 kcal


Protein

34 g

19 - 38 g


Fett

14 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

1,7 g

Max 9 g


Kolhydrater

101 g

Min 84 g


Fibrer

12 g

Min 9 g


C-vitamin

362 mg

Min 22 mg


Folat

319 mcg

Min 120 mcg


Järn

4,8 mg

Min 3,8 mg


Zink

4,9 mg

Min 2,7 mg




Energi: 814 +665 + 695 = 2174 (mål 1813- 2719 kcal)

Protein: 32 + 15 + 34 = 81 g (minst 57, mål 83 g)

Fett: 8, 9 + 31, 6 + 14 = 54, 5 (max 87 gram)

Kolhydrater: 92 + 110 + 101 = 303 (min 252 gram)

Fibrer: 26 +15 +12 = 53 g



Frukost:

Quinoagröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och äppelmos (1 msk per person) och ett glas apelsinjuice,



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

814, 1 kcal

625 - 875 kcal


Protein

32 g

19 - 38 g


Fett

31,6 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

1,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

92 g

Min 84 g


Fibrer

26 g

Min 9 g


C-vitamin

101 mg

Min 22 mg


Folat

294 mcg

Min 120 mcg


Järn

7,1 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,6 mg

Min 2,7 mg



Tisdagen den 15 januari

Lunch. Knapriga linsbullar serverat med kokt potatis och rårörda lingon och brunsås (1dl/portion) och rivna morötter (100g(portion) http://matochmera.se/recepie.php?recepie...pie_id=6972

2 dl röda linser (250g)

4 st. salladslökar (hackade)

2 st. vitlöksklyftor (pressade)

2 dl ströbröd (80g)

2 dl riven veg. ost (125g)

1 st. stor zucchini (riven)

2 dl polenta (150g)

0,5 dl olja till fritering



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

725 kcal

625 - 875 kcal


Protein

32 g

19 - 38 g


Fett

24,9 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

5,1 g

Max 9 g


Kolhydrater

86 g

Min 84 g


Fibrer

13 g

Min 9 g


C-vitamin

71 mg

Min 22 mg


Folat

166 mcg

Min 120 mcg


Järn

3,8 mg

Min 3,8 mg


Zink

4,2 mg

Min 2,7 mg



Tisdagen den 15 januari:

Middag: 1 portion fullkornspasta + 78g grönkål + veg grädde + valfria grönsaker serverad med 2 pumpernickelbröd med ¼ msk rapsolja var på sig och varsin skiva vegusto ost




Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

659 kcal

625 - 875 kcal


Protein

15, 98

19 - 38 g


Fett

29,4 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

3,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

72 g

Min 84 g


Fibrer

19 g

Min 9 g


C-vitamin

116 mg

Min 22 mg


Folat

189 mcg

Min 120 mcg


Järn

5,4 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,4 mg

Min 2,7 m




Energi: 814 + 725 + 695 = 2234 (mål 1813-2719)

Protein: 32 + 24, 9 + 15, 98 = 72, 88 (minst 57, mål 83 g)

Fett 31, 6 + 24, 9 + 29, 4 = 85, 9 (högst 87 gram)

Kolhydrater: 92 +86 + 72 = 250 (minst 252 gram)

Fibrer: 26 + 13 + 19 = 58 g (minst 27 gram)


























Onsdagen den 16 januari:


Frukost:

Quinoagröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och äppelmos (1 msk per person) och ett glas apelsinjuice,



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

814, 1 kcal

625 - 875 kcal


Protein

32 g

19 - 38 g


Fett

31,6 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

1,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

92 g

Min 84 g


Fibrer

26 g

Min 9 g


C-vitamin

101 mg

Min 22 mg


Folat

294 mcg

Min 120 mcg


Järn

7,1 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,6 mg

Min 2,7 mg




Lunch:   Vegetarisk vintergryta  -   den stora vegetariska kokboken (orangea)  sidan 159 serverat med ris ( 2 dl per person),  grönsallat (100g(person) och gröna  ärter (1 dl per person)

 

äringsämne

Mängd

Rek. mängd



Energi

770 kcal

625 - 875 kcal


Protein

22 g

19 - 38 g


Fett

29,8 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

3,8 g

Max 9 g


Kolhydrater

97 g

Min 84 g


Fibrer

11 g

Min 9 g


C-vitamin

42 mg

Min 22 mg


Folat

147 mcg

Min 120 mcg


Järn

4,7 mg

Min 3,8 mg


Zink

4,2 mg

Min 2,7 mg

 

Onsdagen den 15 janauri: Middag: Sojaburgare  serverat med sydamerikanska majssallad med avokado och kidneybönor  (1 dl per person) servverat med kantarellsåss vegetariska biffar - och vegetariska kokboken  s 112, veganska såsser



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

680 kcal

625 - 875 kcal


Protein

28 g

19 - 38 g


Fett

34,5 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

4,4 g

Max 9 g


Kolhydrater

55 g

Min 84 g


Fibrer

18 g

Min 9 g


C-vitamin

37 mg

Min 22 mg


Folat

237 mcg

Min 120 mcg


Järn

7 mg

Min 3,8 mg


Zink

4,1 mg

Min 2,7 mg


Energi. 814 + 680 + 625 = 2119 ( mål 1813- 2719 kcal)

Protein: 32 + 28 + 28 = 88 g  ( minst 57, mål 83, 2 g)

Fett; 34, 5 +31, 6 + 34, 5 = 100, 6 (max 87 gram)

Kolhydrater: 92 + 97 + 55 = 244 (minst 252 gram

Fibrer : 26 + 11 + 18 g =  55 g (minst 27 gram)



Torsdagen den 16 januari

Frukost; Quinoagröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och äppelmos (1 msk per person) och ett glas apelsinjuice,



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

814, 1 kcal

625 - 875 kcal


Protein

32 g

19 - 38 g


Fett

31,6 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

1,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

92 g

Min 84 g


Fibrer

26 g

Min 9 g


C-vitamin

101 mg

Min 22 mg


Folat

294 mcg

Min 120 mcg


Järn

7,1 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,6 mg

Min 2,7 mg


Lunch: Grönkål och svampaj (vegania.net) serverad med tomat och avokadosallad  http://receptfavoriter.se/recept/tomat-o...h-avokadosallad.html och järnrik smoothie (http://www.familjeliv.se/Forum-2-8/m63619518.html)



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

610 kcal

625 - 875 kcal


Protein

15 g

19 - 38 g


Fett

26,6 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

3,7 g

Max 9 g


Kolhydrater

70 g

Min 84 g


Fibrer

14 g

Min 9 g


C-vitamin

201 mg

Min 22 mg


Folat

335 mcg

Min 120 mcg


Järn

5,2 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,1 mg

Min 2,7 mg






torsdag  den 16 januari:

middag:  brysselsoppa med kidneybönor (1 dl per portion) och bröd (2 skivor per person)

Efterrätt: Konserverade aprikoser/persikor  (200g/person) med glass  (100g/person)


Näringsämne

Mängd

Rek. mängd



Energi

865 kcal

625 - 875 kcal


Protein

27 g

19 - 38 g


Fett

18,9 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

4,2 g

Max 9 g


Kolhydrater

134 g

Min 84 g


Fibrer

23 g

Min 9 g


C-vitamin

118 mg

Min 22 mg


Folat

282 mcg

Min 120 mcg


Järn

5,7 mg

Min 3,8 mg


Zink

2,9 mg

Min 2,7 mg






Energi:  610 + 814 + 865 = 2289 kcal  (m

Protein: 15 + 32 +27 = 74 g (minst 57g , mål 83 gram)

Fett: 31, 6 + 26, 6 + 18, 9 = 77, 1 gram  (max 87 g)

Kolhydrater 92 + 70 + 134 = 296 g ( minst 252 gram)

Fibrer  26 + 14 + 134 = 174 gram ( minst 27 gram)

        


Fredagen den 17 januari

Frukost; Quinoagröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och äppelmos (1 msk per person) och ett glas apelsinjuice,



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

814, 1 kcal

625 - 875 kcal


Protein

32 g

19 - 38 g


Fett

31,6 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

1,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

92 g

Min 84 g


Fibrer

26 g

Min 9 g


C-vitamin

101 mg

Min 22 mg


Folat

294 mcg

Min 120 mcg


Järn

7,1 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,6 mg

Min 2,7 mg



Lunch:  Frästa grönsaker med saffran (vegania.net) serverat med ris, gröna ärter melondressing (http://loveggie.blogspot.se/2010/06/melondressing.html) och  pumpernickelbröd



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

685 kcal

625 - 875 kcal


Protein

24 g

19 - 38 g


Fett

20,8 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

3,6 g

Max 9 g


Kolhydrater

90 g

Min 84 g


Fibrer

21 g

Min 9 g


C-vitamin

107 mg

Min 22 mg


Folat

222 mcg

Min 120 mcg


Järn

8,4 mg

Min 3,8 mg


Zink

5,8 mg

Min 2,7 mg


Middag: Saffransrisoni med rostade äpplen och brysselkål  (http://www.alltommat.se/recept/Saffransrisoni-med-rostade-applen-och-brysselkal-8037) serverad  med  spenat- och mandelbollar  och vitlökssås

Efterätt: Konserverad frukt (200g person) och glass (50g/person)

Näringsämne

Mängd

Rek. mängd



Energi

805 kcal

625 - 875 kcal


Protein

17 g

19 - 38 g


Fett

35,7 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

5,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

95 g

Min 84 g


Fibrer

20 g

Min 9 g


C-vitamin

115 mg

Min 22 mg


Folat

244 mcg

Min 120 mcg


Järn

5,8 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,9 mg

Min 2,7 mg


Energi: 814 + 685 + 805 = 2304 (mål 1813- 2719)

Protein 32 + 24 + 17 = 73 g (minst 57 gram, mål 83, 3g)

Fett: 31, 6 + 20, 8 + 35, 7 = 88,1  (  max 87 g

Kolhydrater: 92 + 92 + 95 = 279 kcal

Fibrer: 26 + 21 + 20 = 67 g


Lördagen den 18 januari: Frukost; Quinoagröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och äppelmos (1 msk per person) och ett glas apelsinjuice,



Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

814, 1 kcal

625 - 875 kcal


Protein

32 g

19 - 38 g


Fett

31,6 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

1,9 g

Max 9 g


Kolhydrater

92 g

Min 84 g


Fibrer

26 g

Min 9 g


C-vitamin

101 mg

Min 22 mg


Folat

294 mcg

Min 120 mcg


Järn

7,1 mg

Min 3,8 mg


Zink

3,6 mg

Min 2,7 mg


Lunch: Jakobs flygande kantareller serverad med ris och grönsallad: 4 port. ca 30min: 1 dl torkade/frysta kantareller, 5 dl risgrädde, 3 msk ketchup, 2,5 msk grönsaksfond, salt, 3 bananer, 150 g jordnötter, 1 tsk italiensk salladsgryta

Kokvatten, 1 msk rapsolja, 1 msk margarin, mjölkfritt


Näringsämne

Mängd

Rek. mängd


Energi

740 kcal

625 - 875 kcal


Protein

18 g

19 - 38 g


Fett

39,3 g

21 - 29 g


Mättade fettsyror

6,6 g

Max 9 g


Kolhydrater

74 g

Min 84 g


Fibrer

10 g

Min 9 g


C-vitamin

33 mg

Min 22 mg


Folat

125 mcg

Min 120 mcg


Järn

2,4 mg

Matplanering Januari  

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin - 2 januari 2013 18:57

Måndagen den 21 januari   : Frukost;  Quinoagröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och äppelmos (1 msk per person) och ett glas apelsinjuice, Näringsämne Mängd Rek. mängd Energi ...

Av Karin - 2 januari 2013 18:31

  Måndagen den 7 januari:   Frukost: Havregrynsgröt med 30g hampaprotein serverat med hasselnötsmjölk och någon/några av dessa frukter ovanpå samt 1 tsk socker: apelsin, blodapelsin, clementin, kiwi eller äpple samt 1 glas apelsinjuice ...

Av Karin - 2 januari 2013 17:48

 Hej alla som har lyckats hitta hit trots att det inte varit någon aktivitet här sedan juni 2012.  Nu ser mitt liv annorlunda ut och jag hoppas kunna hålla liv i denna sida.  En nyhet är att alla recepten är näringsberäknade.   Onsdagen den 2 jan...

Av Karin - 3 juni 2012 12:43

Hej! Ni har fått vänta länge på denna månadens uppdatering men pga tekniska problem med datorer och livet,  så får ni nöja er med en veckoplanering denna vecka. Förhoppningsvis är buggarna i livet delvis lösta nästa vecka så jag kan återkomma med e...

Av Karin - 29 april 2012 12:49

2 dagar försent kommar här nu planeringen för 27 april - 27 maj. Den här gången skyller jag på arbete och deklarationen att det blogginlägget blivit försenat.   I maj kommer ju spenat, sparris och vårprimörer och blandätare och pescatarianer brukar j...