Senaste inläggen

Av Karin - 13 mars 2012 18:26

Ni som har läst Så blev- inläggen märker jag ofta att ändrar om lite från receptet när det väl är dags att äta receptet.

Idag blev det en snabb och latmask- variant på majsgrytan.  Jag köpte en burk blandade bönor med majs, coctailtomater, salladsost och 1 avokado. Kostnad för detta blev 53 kr.

Jag öppnade burken med bönor och majs, sköljde av dem i vatten, värmde dom i mikron några minuter (för att få en ljummen sallad). Under tiden det var i mikron, sköljde jag och delade tomaterna, tärnade avokadon och smulade ner salladsosten.  Jag tog cirka halva burken med bönor till en portion.

Det blev mycket gott trots den minimala ansträngningen.   etta recept kommer jag att upprepa när jag är lat och/eller ont om tid.   Ungefärlig näringsvärde på en portion av denna måltid blir 9 g fett, 25 g protein, 36 kolhydrater, 350 kcal.

I och med att måltiden också är både  grön, grön, röd, vit och om du använder olikafärgade coctialtomater så även gul och kanske någon mer färg så är den också full av antioxidanter och vitaminer.

Av Karin - 8 mars 2012 07:09

Idag är den internationella kvinnodagen och det ska firas med lätt och snabblagad lyx tycker jag.

förrätt: sparris och avokadosallad

http://www.tasteline.com/Recept/avokado_och_sparrissallad

Inköp: 1 knippe grön sparris, 1 avokad

huvudrätt: Färsk tortellini med gurka, zucchini, svamp och avokadoröra.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6261&a=111389&ingredients=f%E4rsk&av704si=-1&av704ko=-1&av704fsfestligt=true&av704fsvego=true&showResults=false&lid=&lPos=

Inköp: färsk tortelloni, 1 gurka, svamp (shitake eller champinjoner), 1 avokado, 1 citr

efterrätt: snabblagad choklad kaka

http://www.matklubben.se/recept/snabba_choklad_kladdkakan_13563.html

Inköp: 1 pkt kakao, 100g smör, 

Kvällsmat: Sallad med kantareller och chevréost serverat med saffransris

http://alexmumsmums.blogspot.com/2010/09/sallad-m-kantareller-bacon-och.htm

Inköp:  1 pkt salladsmix, 1 ask coctailtomater, 1 burk kantareller, 1 pkt getost/chevré, 1 päron,  I pkt saffran, 1 pkt /påse sugarnsnaps

Om man pga sin vardag inte kan fixa det här idag torsdag, så kan man ju förlägga det till lördagen, vilket jag tänker göra.  Den här dagen tänker jag äta färdigköpt vegetarisk ärtsoppa till middag, en billig och enkel lyxmat för mig då ärtsoppa är min favorit.

Av Karin - 28 februari 2012 19:36

Hej!

Dagens middag var ju sötpotatisrösti serverad med vitkål och päron.

Sötpotatisröstin blev jättegod och att servera den med vitkål och päron var en perfekt smakkombo, eftersom denna rätt också var enkel och snabblagad och billig.  Så det här blir en återkommande 


Min inköpslista idag så ut såhär

1 kg Päron (jag köpte en hel korg för det var billigast idag)  13 kr

blad persilja   1 kr

1 gurka  23 kr

1stor sötpotatis  8 kr. (jag använde halva, men skulle använt mer om jag insett hur god röstin)

1  halv vitkål    7 kr


Summa:  72 kronor  

och då ska vi komma ihåg att jag har kvar av alla ingredienser efter matlagningen.

Av Karin - 27 februari 2012 19:51

Hej!

Jag hade ju tänkt ju göra glutenfri spaghetti m veg bacon, se inlägget Matplanering Februari- Mars,  men ibland sätter verkligheten hinder för ens planer.  För det första hittade jag inte något vegetariskt bacon som var glutenfritt (för er somt tål gluten finns det flera alternativ att välja mellan) i butikena i närområdet.  När är det måndag eftermiddag/kväll och dessutom regnar har iaf jag ingen större lust att åka till ett flertal butiker utan att vara säker på att få napp så att säga.  För att få såsen lite matigare (det blev ju dock utan sältan) köpte jag istället en portabello.

Dessutom verkar butikerna ha slutat att sälja brysselkål trots att den fortfarandes ska vara i säsong så jag ersätte brysssekålen med broccoli.


Smakmässigt blev spaghetti med broccoli och portabello en ganska bra måndagsmiddag


Ett snäpp vässare var dock dee glutenfria pizzabullarna  som jag också gjorde.  De blev riktig bra och var förvånsvärt lätta och snabba att få tll det.


Av Karin - 26 februari 2012 17:40

Hej! Då börjar en ny matplaneringsmånad imorgon, måndagen den 27 februari.   För er som vill se hela månadens meny gå till posten Matplanering februari- mars, där ser matplaneringen från den 27 februari till 26 mars.  Denna första vecka blir en del handlande för ganska stor peng ( 734kr) , då kylskåpet ekar tomt.  Måndagens middag är glutenfri spaghetti med vegetariskt bacon och brysselkål. Tål du gluten så är vanlig spaghetti billigare. 


Imorgon måndag är det flera mataktiviteter på schemat för min del, handla maten, äta maten, blogga om resultate, samt fixa månadens mellanmål (glutenfria pizzbullar).


Första mataktiviten är att handla mat  och  det som behöver handlas är:  


1 pkt veg bacon för cirka 45 kr

100g brysselkål (blir troligen1 påse a 500g för 22, då jag sällan ser brysselkål i lösvikt) 22kr

1 tomat 3 kr  (för Netto har kvistomater för 10kr nästa vecka)

1 pkt risgrädde  16 kr

1 pkt grov glutenfri grov mix  27 kr

1 fl brödsirap  22kr

1 pkt fibrex 14kr

1 påse torrjäst  9kr

1 pkt mjölk  9 kr

1 pkt semper havregryn (jag köper detta då jag vill ha havregryn fria från gluten) 20 kr

1 pkt rismjölk 27kr

1 burk äppelmos 10 kr

1 fl juice 20

Totalt:  234 kr


Varför ska jag då handla så många saker imorgon?   Jo, det har tre anledningar:

1. Jag ska göra glutenfria pizzabullar http://www.hittarecept.se/s/glutenfria-pizzabullar.html som jag tänker använda som mellanmål under månaden.  Under januarimånade gjorde av med alledels för mycket pengar på impulsiva mellanmål på väg hem från jobbet.  Därför ska jag imorgon baka glutenfria pizzabullar och sedan använda dem som mellanmål.  Det här till dessa bullar som brödsirapen, torrjästen, mjölken,, fibrex, grov mjölmix dvs.motsvarande 80 kr ska användas.


2.  Jag handlar också till frukost som ska bestå av glutenfri havregryngsgröt med äppemos, juice och te, vilket blir motsvarande 67 kr.


3. Till morgondagens middag behövs endast inhandla veg. bacon, bryssekål, tomat och risgrädde vilket blir motsvarande 87 kr, då jag har glutenfri spaghetti hemma.  


Av Karin - 24 februari 2012 10:42

Middagen fredagen den 24 februari Quiona med röda druvor, mandel och Halloumi hämtades från sidan

http://veckansvegetariska.se/.  Enligt sidan själva så innebär bloggen "Jättegod vegetarisk mat i uppdaterade vegetariska recept, vegorecept: underbara grönsaker, frukter, ekologiskt, hälsokost, tofu, quorn, tzay, linser, bönor, baljväxter, alternativmat, raw food, soyaprodukter, pastarecept, risrecept, salladsrecept, och några väldigt konstiga tofurecept, you name it! Allt vegetarisk som du kan tänka dig! Kort sagt: god mat"

Av Karin - 24 februari 2012 10:36

Receptet för middagen torsdagen den 23 februari kommer från ica.se    Ica.se är ica-butikernas egna webbplast där de bland annat har en matavdelning med recept. Denan matavdelning innehåller följande avdelningar

Av Karin - 24 februari 2012 10:18


MIddagen onsdagen den 22 februari var asisatisk pasta med körsbärstomater. Receptet hämtade jag från bloggen vegetarsk vardag http://vegetariskvardag.se   


Vegetarisk vardag startade som Karolcia Nicks gemensemma projekt att svara på frågan vad vegetarianer egentligen äter.  De fick ofta frågan vad vegeterianter äter när vi de väljer bort kött, fågel och fisk och svarade på frågan genom denna bloggen. Bloggen innehåller vegetariska recept, serieture och motiser från vegovärlden och kommentarer från läsaren. De menar bloggen bevisar att vegetarisk mat varken är enformig eller svår (vilket jag hopps att även denna blogg bevisar.)





Ovido - Quiz & Flashcards